מסע זיכרון אישי בארבעה שלבים ליצירת סרט תיעודי משפחתי. תהליך תרפויטי מלווה בצוות הנחייה, קבוצת תמיכה, ליווי אישי, תוך גיבוש התוצר הסופי - סרט הנצחה.

ברכות


ברכה מיושב ראש סניף  "יד לבנים" ברמת השרון  למחזור הרביעי

פרויקט "משפחות עורכות זיכרון" הינו אחד הפעולות החשובות שנערך מזה ארבע שנים, על ידי סניפינו עם שיתוף רשת מגוונים ברמת השרון. זה עתה הסתיים המחזור הרביעי  ונשתדל לקיים פעולה זו בהמשך. זו השנה השנייה שאגף משפחות להנצחה במשרד הביטחון העמיד לרשות הפרויקט ליווי  של עובדת סוציאלית בדמותה של ליאורה ג'וסמן. דרך ארוכה וקשה עברו המשפחות השכלות במהלך הסדנה, תוך כדי עמל רב שהשקיעו יובל ליניק וצוותו להצלחת הפרויקט.

תודתי נתונה לכל הצוות הנפלא שפעל בנחישות להצלחת הפרויקט. לאור הניסיון שצברנו וההצלחה עד עתה אני ממליץ לחברי הסניף להצטרף לסדנה הבאה (מחזור ה') בראשית שנת 2015.

קרל רום                                                                                                                           יו"ר סניף יד לבנים רמת השרון

שירה אבין סגנית ומ”מ ראש העירייה יו”ר דירקטוריון מגוונים

פרויקט ‘משפחות עורכות זיכרון’ הוא מודל מצוין לעבודה קהילתית נכונה, גם אם היא מחייבת את העוסקים בה להיכנס לתהליך רגשי עמוק וכואב. בני המשפחות שהשתתפו בפרויקט עשו צעד אמיץ מבחינתם ונכנסו לחקירה ואיסוף של חומרים על יקיריהם שנפלו לפני שנים רבות. מבחינתם זה כמו לחטט בפצע לא סגור. לשמחתם, הניסיון שנצבר במחזור הקודם יושם בהצלחה רבה בקבוצה הנוכחית על ידי מובילי הפרויקט, יובל ליניק ואורה רום והם קיבלו הנחיה מקצועית לעילא ולעילא, כמו גם תמיכה נפשית וקבוצתית, בבואם לטפל בחומרים הנוגעים לאהוביהם שנפלו.
אני גאה, שפרויקטים מהסוג הזה מתקיימים במגוונים ושמחה שלמשפחות שכולות יש מקום לבטא את הקושי והגעגוע בתוך מסגרת תומכת. 
אני מברכת את בני המשפחות והחברים ואת הצוות המקצועי של מגוונים ומאחלת להם להמשיך לקיים את הפרויקט החשוב הזה עוד שנים רבות.

ניצן אביב מנכ”ל מגוונים

אנו במגוונים- מרכזים רב תחומיים, חרטנו על דגלנו  שיתוף ומעורבות תושבים ומתן כלים לתושבים בהגשמת חלומותיהם. כך גם בפרויקט “משפחות עורכות זיכרון”, שנולד מחלום של ציפי פילו, אחות שכולה ועובדת מגוונים, ששטחה בפנינו את חלומה ליצור סרט הנצחה על אחיה ז”ל. לצערנו, במקרה הזה מדובר בחלום שבא ממקום כואב, ובמרכז לתקשורת קהילתית החליטו לנסות ולהגשים לה את החלום.
זו השנה השנייה שהפרויקט פועל במסגרת המרכז לתקשורת קהילתית והפרויקט שהחל באופן צנוע, צמח והפך לפרויקט בו משתתפות מספר רב של משפחות ועוד לא סיימנו את הפרויקט הנוכחי, וכבר יש מתעניינים לשנת הפעילות הקרובה.
פרויקט “משפחות עורכות זיכרון” הוא מסוג הפרויקטים, שבו פועל מספר מוגבל של משתתפים, פרויקט שחייב  להיות איכותי ועם סוף והתחלה, אך יחד עם זאת הוא אוגר בתוכו את הקהילתיות במיטבה. לצד המשפחות השכולות, שפוסעות באומץ רב ובכאב במשעול הזיכרון וההנצחה של יקיריהם, ישנם מתנדבים רבים, שעושים איתן ביחד את המסע הזה ומלווים אותן עד לתוצר הסופי של סרט ההנצחה. מה יכול להיות קהילתי יותר מחיבוק חם ואמיץ שכזה?
בפגישה הראשונה של חברי הקבוצה השנה, ישבתי נרגש והקשבתי לסיפורים השונים של בני המשפחות על יקיריהם. שמעתי את ההיסוס בקולם לגבי ההחלטה אם להיכנס לתהליך הכואב הזה או לא. רוב הנוכחים בפגישה ההיא יצאו למסע המיוחד הזה ואני שמח, שלמרות העומס הנפשי הכבד, צלחו את הדרך והגיעו לערב הסיום תוך קבלת סיוע מהמתנדבים הרבים, כל אחד בתחום התמחותו, וכמובן תחת ההובלה של יובל ליניק ואורה רום.
אני רוצה לנצל במה זאת ולהודות לכל  השותפים: ליד לבנים סניף רמת השרון, לעיריית רמת השרון, למרכז לתקשורת קהילתית ברשת מגוונים ולעומד בראשו יובל ליניק, לאורלי פאר, מנהלת מגוונים גולן שליוותה את התהליך, לאורה רום ולמתנדבים אשר לקחו על עצמם ללוות את המשפחות ואחרונים תודה למשפחות המשתתפות  בפרויקט אשר אזרו אומץ לצאת למסע רצוף זיכרונות וכאב.


יוסף ברנע יו”ר סניף יד לבנים - רמת השרון  
                                                   
בדיוק לפני שנה הסתיים המחזור הראשון הניסיוני, של סדנת “משפחות עורכות זיכרון”, עם שלוש משפחות, מתוך השש שהתחילו בסדנא. בתהליך הפקת הלקחים עלו שתי נקודות חשובות: האחת, הצורך בליווי צמוד של עובדת סוציאלית מנוסה, והשנייה - סיוע של עורך סרטים מקצועי נוסף.
ניסיתי לגייס עובדת סוציאלית בעזרת אגף השיקום, אך ללא הצלחה. יובל נרתם למשימה וגייס את אורה רום,עובדת סוציאלית - מטפלת משפחתית מנוסה. תרומתה לפרויקט לא תסולא בפז,
ותודתנו לאורה על כך.  כך יצאנו בראשית השנה הנוכחית למחזור השני של הסדנה עם תשע משפחות, מהן שתיים שאינן מרמת השרון. ראינו בסדנה כלי של ארגון יד לבנים כולו, ומרמת השרון תצא תורה. הסדנה תסתיים השנה עם שבע משפחות, לכל משפחה סרט משפחתי לזיכרון עולם. את הסדנה ליווה השנה צוות מורחב שכלל, פרט ליובל, את אורה, שירה רוטלוי (שצילמה והקליטה את כל מפגשי הקבוצה לצורך הכנת סרט על הפרויקט) ופטר העורך המקצועי. כולם בהתנדבות.
בסיומה של הסדנה השנייה אני יכול לומר, כי היוזמה הפכה לפרויקט קבוע שייתן מענה למשפחות השכולות. לא נתלבט עוד האם לפתוח סדנה שלישית בשנה הבאה. ברור לנו שנפתח. מעבר להצלחתה של הסדנה בהשגת מטרותיה, הסדנה היא עדות נאמנה לשיתוף פעולה פורה בין מוסדות העיר רמת השרון לבין סניף יד לבנים בעיר. במקביל אנו מכינים, בקומת ההנצחה בבית יד לבנים המשופץ, את המקום והציוד בו תוכל כל משפחה להקרין את הסרט שהכינה על מסך גדול למשפחתה המורחבת, עד חמישים  איש.   
ועת תודות. בשם המשפחות השכולות אני רוצה להודות לשותפנו בפרויקט והמוביל אותו, ליובל לינק האחד והיחיד.  לרשת “מגוונים” והעומד בראשה ניצן אביב.  לאורה רום, לשירה רוטלוי ולפטר סלע על התנדבותם לעבודה איתנו בפרויקט חשוב זה.  לרחל לניאדו מנכ”ל ארגון יד לבנים על תמיכתה במימון הפרויקט,  ולשירה אבין סגנית ומ”מ ראש העיריה. 
אני ממליץ  בביטחון מלא לחבריי בסניף, להצטרף לסדנה השלישית שבכוונתנו לפתוח בראשית השנה הבאה.   יש מקום ל-21 משפחות. זה מלוא התפוסה במחזור אחד. להתראות.
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה